Instalarea sistemelor de ventilare si coșuri de fum

Punem la dispozitia clientilor nostri serviciul de instalarea sistemelor de ventilare si cosuri de fum. Serviciul se efectueaza in urma unei expertize la fata locului si la cererea clientului. Dispunem de specialisti pregatiti care realizeaza montaj pentru cosuri de fum ceramice, inox si industriale. Echipa profesionala cu experienta pentru construirea de cosuri de fum de inalta calitate. 

Montarea unui cos de fum prespune urmarea cu strictete a unor pasi, precum realizarea si montarea cosurilor de fum conform surselor de incalzire deservite, dar si dupa particularitatile cladiriilor aferente. Acest lucru este realizabil din punct de vedere tehnologic, dupa fixarea elementelor structrale ale sarpantei. 

Trebuie respectate toate reglemnetarile tehnice de specialitate in vigoare la realizarea montajului cosului de fum.

Instructiunile privind racordarea la cosul de fum trebuie respectate de catre instalatorul sursei.

Toate normele de sanatate si securitate in munca trebuie respectate de catre montatorul cosului de fum.

Constructie cos de fum ceramic

Dupa construirea soclului sunt aplicate elementele de manta. Se va face loc pentru orificiul de aerisire , usita de curatire si colectorul de condens.

Sunt introduse in manta placile din vata mineral. Pentru imbinarea tuburilor desamota se foloseste chitul de imbinare . Pentru a ajunge la inaltimea dorita, se monteaza mantale, placi si tuburi. Instalatorul sursei de caldura va stabili inaltimea la care se va monta racordul de fum. Sunt montate urmatoarele elemente de manta: vata minerala si tuburi de samota. Apoi se executa capul de cos cu placa si con sau cu deflector si placa de beton.

Pot fi montate optional si elemente prefabricate. Urmeaza montajul clapetei antiexplozie si racordul pentru canalul de fum.

Montaj cos de fum inox

Cosurile de fum din inox sunt instalate de obicei pe exteriorul cladirilor.Ele sunt folosite la evacuarea gazelor de ardere de la combustibili solizi, lichizi sau gazosi.

Inainte de montajul propriu-zis sunt stabilitate si trasate cotele de pornire, racordare, prindere, descarcare, dar si a distantei fata de elementele adiacente combustibile ale locuintei.

Urmeaza realizarea conditiilor de rezemare pe o fundatie de beton sau structura de rezistenta.

Daca cosul de fum functioneaza in regim cu suprapresiune este obligatorie montarea garniturilor de etansare. Sunt montate colierele de fixare si consolele de descarcare la distante maxime precizate. Ele se utilizeaza pentru a asigura rezistenta si stabilitate cosului de fum.

La montajul sistemului de cos de fum de inox pe exterior, conducta de evacuare a condensului trebuie izolata termic pe intreaga lungime.

La strapungerea peretilor din materiale combustibile , pe o raza de 200 mm in jurul canalelor de racordare va fi prevazut un strat termoizolant. El este fabricat dintr-un material cu conductivitate termica redusa, semirigid.

Lucrarile de verificare si curatare a sistemului de cos de fum vor fi excutate de  personal calificat.

Cosuri de fum industriale 

Pentru constructii de cos de fum de mare amploare/industriale, vor fi preluate numai dupa o evaluare precisa la fata locului de catre un tehnician specializat.

Compania noastra dispune de echipa cu experienta in montarea cosurilor de fum industriale. La acesta sectiune se incadreaza partea de evacuare a echipamentelor de panificatie sau a diferitelor generatoare de caldura.

Costuri

Pretul pentru montajul cosului de fum va fi calculat in functie de:

  • Complexitatea lucrarii
  • Amplasarea acestuia: interior sau exterior
  • Inaltimea acestuia
  • Diametru
  • Partea de asigurare static, daca este sau nu nevoie
  • Inaltimea libera a cosului de fum deasupra acoperisului
  • Finisat: la gri sau la gata
  • Tipul de cos

Dupa o constatare exacta la fata locului va fie estimat pretul final. Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati.

Instalarea sistemelor de ventilare si coșuri de fum - Preturi: